Lättgjord kaka.

Den här kakan blir bäst med syrliga bär typ röda vinbär eller hallon. Men den blir inte giftig med tunna skurna äppelskivor.

Det är viktigt att smöret eller margarinet är kallt så man kan hyvla det och således täcka hela ytan. Det är smöret på toppen i kombination med pärlsockret som ger den härligt knäckiga ytan.

För en form på ca 15×25 cm

ugnen på 175 grader

2 ägg

1,5 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

ca 2 dl bär (inte för vattninga)

50 gr

1 dl pärlsocker

1. Vispa strösocker och ägg till det blir fluffigt.

2. Rör ner vetemjöl. Lägg smeten i smord form.

3. Lägg på bär/äppelskivor/rabarber/vad du nu har valt.

4.Hyvla över 50 gr smör,jämt fördelat.

5. Strö på pärlsockret.

6. Grädda  ca 30 min.

 

Det blev tyvärr ingen bild. Den är lätt att göra men också lätt att äta….

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s