Tomatsås

Det här är busenkelt att göra.

Ugnen på 200 gr(sänk sedan till 125)

valfri mängd tomater

vitlöksklyfta: skalad men hel

salt,peppar

olivolja

Dela tomaterna i fyra delar,lägg på plåt med bakplåtspapper eller ugnsäker form.

Lägg även dit vitlöksklyftan/orna.

Salta och Peppra. Ringla lite olivolja över.

Sätt in i ugnen. Sänk sedan temperaturen. Det tar ungefär 30  min för 250 gr tomater att ”rostas”.

Sen häller man ner dem i mixern tillsammans med vitlöksklyftan(funkar jättebra även med stavmixer). Kör ett par varv,fler om du vill ha den slätare. Smaka av. Tillsätt gärna ett par färska basilika blad.

Smakar bra som sås till pasta eller köttbullar och ris. Man kan ha ner den i brynt köttfärs för en snabb bolognese. Man kan göra en stor omgång och ha i kylen men den håller inte jättelänge. Möjligheterna är dock oändliga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s