Dag 3: Love the way you fry…

Kaffe och rostat bröd med marmelad. Mästarnas frukost. Den viktigaste komponenten i en god helgfrukost är i vilket fall som helst FT Weekend,and you know we(Suss and cats) got that! Jag läser den-katterna gillar att sova på den.

Till lunch blev det en omständig variant av ”fried rice”(Stekt ris låter inte lika bra): Denna variant ”uppfanns” av stjärnkocken Jean-Georges Vongericht,jag fick den vi matdelen i New York times. Lite pyssel är det men värt det i längden. Jag brukar äta stekt ägg till men nu blev det tofu.

1 person:

matolja

2-2,5 dl kokt klibbfritt ris

2 vårlökar, skurna i på tvären i små ringar

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 cm ingefära, finhackade

soja efter smak

100 gr tofu, skuren i kuber

1. Förberedelser: du behöver minst 2 stekpannor och 2 stora bitar hushållspapper.

2. På mediumvärme,i en skvätt olja, stek samtidigt , men i olika pannor, vitlöken och ingefäran gyllene. Vitlöken får inte brännas vid-då blir den bitter. När den har tagit färg, ta dem ifrån plattan och låt de olika kryddorna dra på hushållspapper ett par minuter*(som man brukar göra med bacon!). De kommer bli lite smuliga.

3. Torka ur pannorna med papper lite fort. På med en skvätt olja. Stek riset i en panna med vårlöken. Stek tofun i den andra( Du kan steka i samma panna.Ta tofun först bara-det blir bäst). När det är klart: Montera. Ris i botten. Jag la på ett par färska spenatblad och en riven morot också. Sen tofun på det. Sist strör man vitlöken och ingefäran över det hela som det vore strössel. Droppa på soja efter eget kynne. Smaklig spis!

* Passa på att spontandansa till Rihanna i ditt kök. Det gjorde jag. Katterna däremot jazzar bara till Little Dragon eller Beirut senaste album”The rip tide”-mina katter är uppenbarligen hipsters…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s