Jamaicanskt ”rice and peas” med kyckling

Det heter ”rice and peas” men det är kidneybönor man använder. Det här riset blir jättegott med en sån där färdiggrillad kyckling ifrån närbutiken.

Det här receptet kommer ursprungligen infrån tidningen ”BBC good food”.

Räcker till två personer/två portioner

1,5 dl basmati ris

2 dl kokosmjölk

1 dl vatten

1 vårlök,strimlad

2 stjälkar färsk timjan/1 kryddmått torkad timjan

1 cm strimlad röd färsk chili

1  halv burk kidneybönor

1/2 färdiggrillad kyckling

1. Skölj riset och häll ner i en kastrull. Häll på kokosmjölken, vattnet, vårlöken och chilin. Salta om du vill.Koka upp och låt puttra på låg värme i 10 minuter.

2. Under tiden: skölj av kidneybönorna. När när 10 minuter har gått,vänd ner bönorna i riset med en gaffel. Låt det bli genomvarmt.

Servera med kyckling och gärna en grönsallad.

Det finns inga 200 ml kokosmjölksburkar(som jag har sett iallfall) så då kan man ta en burk med 165 ml och ta mer vatten eller ta en burk med 400 ml och använda den kokosmjölk som blir över till t.ex. en varm choklad(hur gott som helst), en thai-style morotssoppa eller kanske någon spännande gryta. Den klarar sig inte länge i kylen men är en väldigt användbar råvara.

-SG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s