Korv Stroganoff

Det var billig falukorv på Konsum den här veckan och jag är snål inför min semester nästa vecka. Man kan göra det med kycklingfile eller quornbitar likaväl.

Räcker till 4 pers/4 portioner

400 gr strimlad falukorv

1 strimlad purjolök typ 3 dl

250 gr skivade champinjoner

matfett till stekning

200 gr creme fraiche

1 dl oatly havregrädde (matlagningsgrädde går jättebra det också)

Dijonsenap efter smak typ 2 msk?

färsk timjan

1.Ta fram två stekpannor. I den ena steker man champinjonerna i omgångar. Om man har för mycket svamp i stekpannan på en gång kommer de släppa ifrån sig vätska(och all smak) och bara bli mosiga. Den heta ytan gör att de förseglas och behåller vätskan inuti. Detsamma gäller korven.

I den andra stekpannan låter man löken svettas. Jag brukar lägga i de andra ingredienserna i denna pannan efterhand när de blir klara.

2. När all svamp är stekt och blandad med löken, sänk värmen på den plattan. Stek korven i omgångar.

3. När allt är stekt och blandat i samma panna tillsätt grädden ,creme fraichen och senap.  Blanda ordentligt. Ha på timjan efter smak: jag gillar det och har typ 0,5 dl på. Låt koka ihop i ett par minuter.

Smakar bra med en sallad och ris,pasta eller min nya favorit :mathavre!

-SG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s