Saftpiraterna slår till!

Medan ”denna där” förlustar sig med spritzar och italienare har grevinnorna Nyh ägnat sig åt safttillverkning. Jag ger er Grevinnornas äppelsaft! Vi har transporterat hem en massa äpplen från residenset och beslutat oss för att testa på äppelsaft. Det är gott, nyttigt, kan ges bort i present och blandas i drinkar. Vi har gjort en omgång med gröna och en med röda äpplen

2,5 kg äpplen skrivas tunt i matberedare med skal och kärnhus. Packa äppelskivorna i en kastrull eller kruka med tättslutande lock, slå på 2 l kallt vatten och 2 tsk askorbinsyra (eller 2 tsk krossade c-vitamin brustabletter) och låt stå kallt och mörkt i ett dygn.

Skaffa en saftsil. Sila sedan hela härligheten genom silen, ca 30 minuter per omgång. Mät saften och tag knappt 2 dl strösocker per liter saft och rör ut sockret tills det löst sig helt. Mät saften igen eftersom sockret faktiskt tillför volym. Rör i 0,5 tsk konserveringsmedel, vi använde Attamon per liter silad saft. Häll upp i flaskor och voila! Äppelsaft! Grevinnan d ä meddelade att det gick utmärkt att blanda med vodka. Let the cocktailhour begin (and drink sensibly darling!)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s