B som i Bolognese

Det finns lika många recept på Ragù Bolognese som det finns italienska mammor. Det är är min variant.

2 stora gula lökar, hackade

Rotselleri: det ska bli 2 dl hackad sådan

1 buljongtärning

2 vitlöksklyftor,finhackade

350 gr köttfärs (eller sojafärs det går också bra)

2 dl vitt vin (om du tar vatten istället-ta en extra buljongtärning)

2 burkar skalade hela tomater( krossade tomater på burk förekommer inte i det här hemmet)

1 halv chilifrukt,skivad med kärnor och allt.

salt,peppar

olivolja

1 dl grädde

1. Bryn löken och vitlöken i en stor gryta. Vitlöken får inte brännas vid!

2. Ha på rotsellerin. Låt den svettas någon minut. Tillsätt sedan färsen. Men inte för snabbt. Då kallnar pannan.

3. När all färs har fått stekyta: tillsätt vin och buljongtärning. Låt vinet reducera med hälften.

4. Salta(två stora nypor) och ett par drag med pepparkvarnen. Tillsätt även chilin.

5. Tillsätt sedan burkarna med tomat plus en burk med vatten. Rör runt ordentlig. Låt koka upp. Låt det sedan puttra i 2 timmar minst. Gärna 3 timmar.

6. Smaka av. Ev. mer salt. Tillsätt grädden. Ät med pasta och parmesanost.

Smaklig måltid!

-SG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s