Hamburgerdressing

Inte helt oväntat blev det en favorit i repris på hamburgerätandet i helgen. Jag (Carin) svängde ihop ytterligare en dressingvariant:

Gräddfil (heja Valio som sagt) och majonäs rörs ihop med en rejäl klick stark skånsk senap, salt och peppar och två teskedar kapris. Jag gillar att få med ungefär en tesked spad från kaprisburken också. Styrkan i senapen kan kontrasteras med lite färsk chili också.

Just basen gräddfil och majonäs är en klassiker när du vill ha en dressing som inte blir för rinnig. Om det ska göras mojsmacka (och det ska det ju göras någon gång i livet) föredrar jag att blanda cremefraiche och majonäs. Men kom ihåg att majonäsen är där för att ge stadga, dressing på endast majonäs blir för stabbigt. Även för drottningen av junk food … och hennes trogna undersåtar.

/CN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s