One shop fits all: NK

Igår när jag kom hem hade NK:s egna tidning Stil kommit i brevlådan inklusive deras julklappstips bilaga.

En bilaga som inte innehåller några riktigt bra tips om jag ska säga vad jag tycker. Vilket inte betyder att det inte finns bra presenter på NK: här är det verkligen ”one shop fits all”.

För dem som har NK nyckelkort så är det alltid strategiskt och stressförebyggande att redan under deras dubbla poäng-period, som brukar infalla i slutet av Oktober/början av November, inhandla julklappar.

Om vi börjar uppifrån och arbetar oss ner(även detta inlägg blir i stort sett utan bilder eftersom jag inte hade tid att fota på NK-och jag vet inte ens om man får)

På översta plan finns barnavdelningen. Dels bra presenter åt barn men och till vuxna. På en hylla finns ”små” spel av typen Kasta gris,Uno och Yatzy. Alltid kul att ge bort,speciellt till familjemedlemmar eftersom man då kan spela under julafton istället för att äta. Just ”små” spel är lätta att bara ta fram eller ta med sig.  På barnavdelningen fanns även en hel massa produkter med Barbafamiljen på inklusive en necessär i vaxduk. Det fanns även necessär och väska med ett handtryckt motiv av husfasader i olika stadsdelar i Stockholm som egentligen ska vara för blöjor men det funkar för nog för laptop och tidningar också.

Om vi går ner en våning så finns bokavdelningen: böcker är bra presenter. De har även ett stort utbud av just bilderböcker för vuxna på ämnen som resor,inredningar och mode. Bredvid böckerna finns multimedia-avdelningen: filmer och CD:s. På Newport finns diffusörer och doftljus ifrån Geodesis(vi har pratat om dessa förut). Inne hörnet på inredningsavdelningen finns det kul grejer: På ett av borden står det små hattar,top hat eller plommonstop, i porslin som kan användas som smörbyttor men även skulle göra sig bra på nattduksbordet för att lägga ringar och klockor i.Kostar runt 300 kr om jag minns korrekt.

På samma bord står de där muggarna med förtryckta mustacher som är charmiga. Det finns även mugg med fluga som är min favorit.

Bredvid detta bordet står en vitrin med ugglebroscher som var jättefina. Ugglor har blivit ett väldigt populärt motiv numera men de flesta av de grejorna är ganska risiga. Broscherna kostar mellan 700 och 1200 kr.

Ytterligare en våning ner finns hattbaren. En tweedkeps till pappa? En snygg mössa till syster? I övrigt finns här herrkläder och sportkläder. Där kan finns presenter om du vet storlek och vad det pysslar med på sin fritid.

På damavdelningen finns Day Birger och Mikkelsen vars accessoarer kan var något för sytrar/flickvänner och mammor. Underkläder kan vara något för flickvänner men snygga sovkläder och morgonrockar är bättre.

Gatuplan har skoavdelningen där man kan köpa schyssta tofflor till vem som helst. NK Depå har parfym och hudvård till män vilket kan vara en present. På klädesavdelningen mittemot så finns det strumpor/kalsonger/slipsar och tror jag hängslen och flugor.

Parfymavdelningen kan vara minerad mark: bästa strategin är att köpa produkter typ body lotion och duschcréme i samma doft som någon redan har. Om man ska frångå det så har Byredodisken en ny grej: en liten läderklädd kapsel(svart eller puderfärgad) för en 30 ml parfymflaska(som man kan byta ut när den tar slut). Man kan välja doft själv. Kostar 800 kr (ca).

Hermès är i regel dyrt. Vilket oftast rättfärdigat. De har 2 produkter som passar en liten budget

1.Handtvål. Stor orange ”kaka” som kostar 370 kr(?)

2. Cartes à nouer d.v.s  en bunt kort med förslag om hur man knyter sin (Hermès) scarf. Förr i tiden var dessa gratis nu kostar de runt 150 kr. Vet inte om de har några inne på butiken inne på NK men det är värt att kolla.

Tunnelbaneplan: Matavdelningen har färdiga delikatesskorgar om jag minns rätt. Annars kan man plocka ihop en scyssta korg själv gärna på ett tema(kanske kombinera med en kokbok ifrån plan 3?). Dessutom finns ittala där det finns keramik tills det sprutar ur öronen. Satsa på Muminprodukter.

Gå sedan en halv trappa upp till pappersavdelningen. Gå förbi ordning&reda och bookmakers design utan att stanna.

Upp på papper finns brevpapper om man gillar sånt. I samma hörna finns det plåtburkar med buntar med vykort bl.a. Jesper Waldesten för 149 kr. De såg briljanta ut. Anteckningsböcker är en bra present: Moleskin har snyggt designade sådana. Star Wars är årets design. Det finns även teman bl.a. reseanteckningsbok,trädgårdsjournal samt katt-journal. Jag tror att ”kattjournalen” kan vara årets julklapp. Kalendrar med Pacman design är också bra. Snygga pennor är inte att förakta: kan fås med gravyr. Skippa att gravera namnet utan välj något kaxigt (och minnesvärt).

När du är klar går du ut genom dörren. Presenter köpta och du kan segla lugnt nästan hela vägen fram till jul.

Behöver du kaffe och sötsak efter hård shopping så undvik Espresso house(vilket är svårt just i det här hörnet av världen). Inte bra. Jag tittar ibland på Espresso house inne på Centralstationen och tänker att det är en jävla bortbyting. Coffee cup var min lilla prinsessa, Espresso house är ett elakt troll. Personalen gör det bästa de kan men råvarorna håller inte och det är aldrig prisvärt. Gå hellre upp på Drottninggatan och ta java på Esias kafé snett mittemot Strinbergsmuseét. Jag är svag för övre delen av Drottninggatan. Det har jag alltid varit men äntligen börjar det finns fog för det.

Nu ska jag ägna min lediga dag att försöka komma ikapp med mitt liv.

-SG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s