Colour me Christmas: Rött är Sött

Den här veckan blir det färgkoordinerat. Der verkade vara ett nytt och spännande sätt att sortera jultipsen på*.

Vi börjar på den juligaste av färger: Röd.

Den sak som borde bli årets julklapp varje år(men förbises av någon anledning) är en bra flaska söt röd vermouth. Jag föreslår Punt è Mes(200 kr). Finns i Systembolagets beställningssortiment. Beställ i tid.

Punte e Mes

Ett gott rooiboos te förgyller kalla vinternätter. Tehuset java i korningen Odengatan och Roslagsgatan har ett otal varianter.

Ett treårsmedlemskap i Moderna Museets vänner innebär att man får ett vackert rött kort(som ger fri entre till MM plus en massa andra museer,vernissager och föreläsningar). Kostar 1200 kr/medlem(1900 kr för par)

Bokförlaget Atlantis har gett ut den första svenska översättningen av det kinesiska eposet ”Drömmar om röda gemak”. Alla delar finns ute i handeln eller via deras hemsida. Kärleksdramat mellan Bayou,Baoichai och Daiyu är anses av kineserna var det viktigaste verket på kinesiska. Det är dock inget för de med ADD;den får Marcel Prousts ”På spaning efter den tid som flytt” att ha en ”driven actionladdad handling” samt att vara ”kort och koncis”.  Själv ser jag fram emot att läsa just sista delen i ”Drömmar om röda gemak”; så fort jag är klar med läslistan så.

Granater,rubiner och rödfärgat glas. Alla gillar väl smycken? Charlottes Antik på Odengatan har lagerrensing. Det är inte äkta juveler i just rea-lådan men vackra arbeten ifrån 20-30-och 40-talet bl.a. ett vackert hänge från 20-talet med röda stenar för 200 kr(som fanns där senast igår). Inne i butiken finns andra vackra smycken för 100 kr och uppåt.

Nagellacket  ifrån Essie i färgen ”apertif”. Finns på en välsorterad Kicks t.ex. den i PUB-huset. (129 kr)

Essie Nail Polish Reds  362 Apertif

-Suss

 

*Det blir mer konventionellt nästa vecka,jag lovar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s