Colour me Christmas: Mellow Yellow

 

-Champagne. Är gult,smakar underbart. Stalltipset är Pol Roger men kolla vad mottagaren gillar. En del vill ha champagne som är generös och brödig i smaken.

-Agavesyrup. Finns på Cajsa Warg vid St Eriksplan(kostar 150 kr) eller Renstiernas gatan. Är allas nya favorit sötningsmedel. Kan även bli årets värdinnepresent(olivoljan och saltet har varit ohotat i år så det var på tiden). Via tequilaspirit.se kan man hitta recept på saker att använda det till: både mat och drinkar.

 

-Via tequilaspririt.se kan man även fixa medlemskap för att kunna köpa fin tequila på systemet samt boka tequilaprovningar. Kan vara för något för  entusiasterna.

– På Cajsa Warg kan man köpa en burk inlagda citroner. En spännande ingrediens som inte är så vanlig på dessa breddgrader. Jag såg dock ett recept i senaste ”Elle mat&vin” så det kanske kommer. Annars så förekommer den i mat från Mellanöstern. Om man vill ha inspiration därifrån så rekommenderar jag kokboken ”Ottolenghi-the cookbook” av Sam Tamimi och Yotam Ottolenghi. Ottolenghi är en resturang, med mellanöstern influenser, i London som är väl värd ett besök.

– Mariage Frères har en liten gul bok som heter ”The french art of tea” som är söt. Det är i stort sett en glorifierad produktkatalog men ändå ,som sagt, bedårande(eller så är jag synnerligen lättimponerad). Man kan i samband med detta ge ett av deras temått (110-150 kr). Finns på Good Morning Company på Sibyllegatan. Eller varför inte ett te?

-Vackra gula omslag har de seriealbum som gjorts av Marcel Prousts ”På spaning efter den tid som flytt”. De tre första delarna finns nu i svensk översättning.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s