Rester efter gäster..

Måndag är städdag hemma hos mig. Alltid. Idag mer än vanligt då jag hade gäster igår. Imorse möttes jag av ett berg av disk i köket. Jag hälsade artigt och tog min tillflykt till vardagsrumssoffan i ett par timmar för att läsa klart senaste Vanity fair och helgens FT.

Efter att således ha fått lite andlig spis och en kanna te(och knaprat på en brödbit) så tog jag mig an mitt hem.

Först disken. Inga konstigheter. För flaskor och vaser är ett tips är att ha corega tabs(som används till att rengöra tandproteser) eller annan brustablett till hands för att kunna diska ur ordentligt,speciellt om man inte la dem i blöt igår. Fast smärtstillande kanske inte ska slösa på rengöring en sådan här dag? I vilket fall som helst så är det bra att ha: mina f.d. vattenpipor som numera är vaser eller ljusstakar(de var aldrig bra vattenpipor och dessutom röker jag inte vattenpipa) är omöjliga att diska annars och just stjälkar kan lukta unket. Jag hade körsbärvistar i dem fram till imorse.

Sen blev det fram med mirakeltrasa,dammvippa och dammsugare. En hink med varmt vatten och lite grönsåpa. Något industriellt starkt som man blir lite lätt snurrig i huvudet av till badrummet.  Ett par turer till källaren med extrastolar(som ingen använde) och kinesiskt nyårspynt.
Även fast mina gäster var hela och rena allihop,och rökarna en härdad bunt som gick ut i kylan på balkongen utan att knussla, så luktade det instängt. Att vädra är bra,att bränna ”armeniska kort” är bättre. Dessa små härligheter köpte jag på Santa Maria Novella i Venedig i höstas för 11 euro, de har butiker i Italien men även i London. Man bränner dem och viftar och så tar de bort dålig lukt. Funkar även på instängda lådor och skåp,själv använde jag dem häromsistone på ett smyckeskrin som luktade illa. Efteråt finns det kvar en lite kryddig doft. Lite Byredo cassis rumsspray på det så är vi hemma(fast jag drömmer fortfarande om en fleur mécanique ifrån Frederic Malle).

Framemot eftermiddagen började lugnet lägga sig. Disken torkad och inplockad. Rummet städad. Återvinningen bortburen till återvinningsstationen och soporna kastade.

De vackra tulpanerna som jag fick igår fick stå kvar i sin burk men blev framflyttade. Den andra vackra buketten jag fick placerades i sovrummet, den passade så bra.

Ja,jag har lakan med vallmo på. Detta är ett flanelltyg som jag hittade på Olsson tyger och stuvar en gång. Det var jättebilligt,typ 20 kr meter, och jag tyckete det var så vackert så jag köpte det som de hade kvar. Efter mycket ojande bestämde jag mig för att sy ett påslakan,vilket är väldigt lätt. Det är bara att sy ihop två rektanglar(klippta i en storlek som passar det tänkta täcket),lämna ”hål ”i  nederkant för att stoppa in täcket och två små ”hål” på den sidan alldeles innan övre kortsidan för att kunna stoppa in täcket lättare.Flanelllakan är väldigt gosigt på vintern. Och det blev fint tycker jag.

Gott nytt Drakens år!

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s