Eton mess

Som marängsviss, fast enklare och bättre. Detta är en klassisk brittisk efterätt som är lätt att göra. Och framförallt god. Orginalet är med jordgubbar endast. Jag brukar kasta i lite sylt,rabarberkompott eller andra bär också. Rose Carrarini på Rose bakery kör en blandning av röda frukter och bär. Det kan varierar i all oändlighet helt enkelt. Alla kan få som de vill.

Maränger kan man köpa färdiga,sen tar man de frukt eller bär som är i säsong(eller frysen). Det heter tydligen Eton Mess för att det är en efterätt från privatskolan Eton, och att det ser ut som en ”Mess”(=röra).

Per portion

1 dl maräng (mängd när det är den krossats till grova smulor)

1 dl vispad grädde

1 dl skivad lättsockrade färska jordgubbar

2 msk rödavinbärsylt med stjärnanis*

Varva ingredienserna i ett snyggt kärl(här kan man jobba mycket med presentationen om man vill). Färdigt. Ät. Svårare än så är det inte.

-Suss

 

 

 

 

* det här är en av de mer experimentella sylterna jag gjorde i somras. Testade även att göra en med ingefära(nähä,skulle jag ha ingefära i något? Skämta du?). De passar bra i efterätter,mindre bra på rostat bröd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s