Zetterhouse öppna dig!

Mina damer och Herrar!

Låt mig få presentera ”Zetter town house”. Ett boutique hotel med typ 13 rum (en filial till” The Zetter”, som ligger runt hörnet). Jag vill göra er uppmärksamma på deras trevliga lounge där det serveras te,kaka och cocktail.

Jag är svag för eklektiska interiörer. Jag vet inte om det är för att så mycket av ungdomen spenderades på café String.  På Marks bar var det en en blandning av 50- och 60-talsmöbler som skapade en charmig men ändå hyfsat stilren inredning. Här däremot är det sammetsgardiner,fluffiga soffor, massor av konst och teet serveras ur små blommiga tekoppar. Och det finns taxidermi.  Jag kunde inte sluta titta på katten i den fina klänningen. Inte något som jag tänker göra med mina egna raringar när det kommer till den punkten i deras liv men jisses vad fin den var. Viktorianerna ,säger jag,viktorianerna.

Men det som drog mig hit var något helt annat. I see a red door and I want it opened.

Deras drinklista är enligt hemsidan skapad av Tony Conigliaro från 69 Colebrook row. Där har jag inte varit men väl hört namnet. Tydligen har området en historia av att husera destillerier och det har han tagit intryck av. I samklang med inredningen har han också lite apoteksvibb i baren med gamla flaskor och burkar med tinkturer,olika sorters saft och andra spännade tillsatser. Vi ska komma ihåg att gin en gång i tiden räknades som medicin.

När vi kom in genom dörren på Zettertown house så var det på flykt ifrån regnet. Hitills har vi haft tur men nu var det det blött om fötterna. Jag ville ha något rejält och tryggt. Att beställa en Manhattan hade varit bortkastat men en ”Richmond” fick mig att gnugga händerna; Chivas Regal,Lillet Blanc och äppelhonung. Lika enkelt som det är genialiskt. Min nya favorit. Jag är lite osäker på proportionerna men det ska nog ge sig.

Som nummer två blev det en ”Les fleurs de Mal”; rosenvodka,citronjuice och lite absinth. Tyvärr tyckte jag att rosensmaken druknade i de andra smakerna. Den smakade gott men inte lika blommigt som jag hoppats.  Sen tycker jag att en ”Somerset sour ”på ders meny ser underbar ut. Efter cider drinken på ”Marks” häromdagen så är mina smaklökar mottagliga för mer av den sorten.

Fröken K. drack två olika alkoholfria drinkar som båda fick tummen upp. Sen blev det en bit ”Victorian sponge cake”. Den var jag upptagen med att smaka av så det blev inget kort….

”The zettertownhouse” ligger väl inte jättecentralt men man kan ta en buss ifrån Bloomsbury square och hamna typ alldeles bredvid. Det är mycket after work här, så då ska man tydligen helst reservera bord.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s