Fake it ‘til you make it

Det är av godo att ägna sig åt långkok, odla sin egna grönsaker och att göra all mat från scratch. Det är också väldigt tidskrävande och således  inte helt kompatibelt med det liv jag lever( med liten kyl och frys).

Alltså blir det ibland halvfabrikat.

Detta är en av mina favoriter. Det är säkert bisfenolen som gör att den smakar så bra. En klick laktosfri smetana eller gräddfil, en macka och sen är middagen fixad.

Men en av de många färdiga pastasåserna som finns i hyllan är maten fixad på nolltid. Stek upp 300 gr quornfärs, sen på med en burk sånt här. Låt koka ihop 5 minuter eller så. Räcker till 4 portioner. Servera med kokt pasta och grönsaker.

Eller så kan man ta det ett steg längre. Lasagne kan vara världens bästa matlådemat: den smakar banne mig bättre uppvärmd dagen efter. Det absolut lättaste är att gör en omgång snabb-bolognese och sen varva den med färska pastaplattor och 150 gram ricottaost(fördelat på typ 3 lager) i en ugnsform. Toppa med massor av lagrad ost typ prästost. Sen är det ugnen 30 minuter på 200 grader. Man kan krydda ricotta osten lite vitlök(en klyfta)  och 3 msk riven parmesanost. Räcker till 4 portioner.

-Suss

 

Annonser

2 reaktioner på ”Fake it ‘til you make it

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s