Grisfest!

Under sommarmånaderna så flyttar restaurangen ”Djuret” utomhus, till en innergård, och kallar sig då ”Svinet”. I Onsdags blev det att gå dit.

De har en policy att man bara kan boka bord samma dag från kl 14 eftersom de bara vet om de har öppet när de kollat vädret. Vi klarade oss ganska bra.

Det kom en skvätt regn alldeles i början, men som tur är har ”Svinet” paraplyer man kan låna.

Det slutade lika hastigt som det började, och sen var det som det aldrig hänt.

Det är en avskalad och enkel meny ; en förätt,en varmrätt och en efterätt.

Vinlistan är längre men det är vinst varje gång. Vi var tre i sällskapet som valde ett varsitt glas av olika viner. Vi var alla lika nöjda.

Paradnumret är som sagt ”grillbrickan”; huvudrätten består av flera delar av grisen. Alla grillade till perfektion. En bit grillad citron kan man se till vänster. Härligt med lite syra till det grillade sidfläsket.

Detta serverades med tre underbara såser; en sorts dragonmajonäs, en annan sås med vitlök och sist men inte minst en fantastisk BBQ-sås. Jag var tydligen inte den enda i sällskapet som har en viss skepsis mot allt som stämplas BBQ(sås,kryddning,marinad mm). Jag var inte heller den enda som blev glatt överraskad och öste på.

Och till detta så serveras trippel-friterade pommes frites. Härligt salta och oändligt frasiga. Temat för den här middagen är ”gris med gris” men det finns plats för kolhydrater. Som vi alla vet är jag  stort fan av kolhydrater. Om dessa pommes frites är fel så vill jag inte ha rätt.

Vi åt oss riktigt mätta alla tre och lämnade mat på tallriken. Ovanligt. Servitören frågade om vi ville beställa efterätt men vi svarade i kör:

– Nej, that’s enöff. men tack ändå.

Sen rullade vi därifrån med trinda bukar och plånböcker som inte hade tagit så stor skada. 1100 kr för en rejäl middag för tre med vin.  Någonstans mellan den lummiga innergården, att man faktiskt åt middag utomhus och en nota som överkomlig så var det som man var på semester i ett medelhavsland. Jag tänker mig att man spontant kan gå dit och dricka lite vin och bara äta pommes frites. Det vill jag göra.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s