Killer stuff and tons of money

Jag läst nyligen en helt underbar bok, ”Killer stuff and tons of money”, om den amerikanska antikvitetsmarknaden. Den är verklighetsbaserad; Maureen Staunton har följt  handlare  ”Curt Avery” i flera år. Hon har döpt om sitt ”objekt” och vissa andra för att inte avslöja vilka de är men annars är den återger den verkliga personer,händelser och samtal. Lite bakom scenerna på den amerikanska ”antikrundan”,hur hierarkin fungerar bland amerikanska handlare och det här med fluktuationer i smak och kunnighet. Vad som är vintage och vad som antikvitet. Jag är inte intresserad av antikviteter som sådant men ömmar för saker som blir kasserad eller omoderna. De slutar inte vara vackra. Så känner även många av de branschen tydligen.

Ett exempel på hur cirkeln sluts är det nymornade intresset för snygga karaffer; efter att ha samlat damm i farmors skåp i år och dar så säljs de på auktion för en rejäl slant. Ett snyggare sätt att servera lådvinet. Ett annat exempel är glas. Gamla cocktailglas är mindre än de där bjässarna från IKEA som alla köpte förut. När trenden går mot drinkar med mindre blask så blir vissa gamla glas tjänliga igen. Inte alla. Gamla likörglas,snapsglas och sötvinsglas ligger fortfarnde i travar på Myrornas och andra ställen utan ägare. Jag har pratat förut om möjligheten att jag börja shotta bara för att ge dem en funktion, eller kanske leka flourtant. Ett av dem har iallafall fått ett nytt ”jobb”;

Ett annat tips är att servera ”minitails”; tre små munsbitar till cocktails. Kanske något att bjuda den icke så cocktailbevandrade på? Detta skulle jag vilja se på en drinklista på en bra bar; jag tror att folk skulle nappa.

Här ser vi en trio av klassiker; en liten Manhattan, en liten ”drajja” och en liten Margarita. Läppstiftet är bara med för att visa hur små glasen är. Om man gör en vanlig cocktail(alltså en sexa) så brukar det räcka till tre små.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s