Eat in review

Hur var din vecka? Hemma hos mig blev det mycket favoriter; sobanudlar och tofu, pasta med svampsås och lax med potatis och kall gräddfilssås. Det sista är en ypperlig matlåda. Gör potatismos om du vill frysa in det.  Sen blev det flera portioner köttgryta. Alla grytor jag gör är en variant på Boeuf bourguingnon, så även denna.

Boeuf Bromma; 5 portioner

smör att steka i

600 gr högrev; putsat och skuret i 2×2 cm stora bitar

1o0 gr baconbitar

200 gr förvällda smörkantareller

1 gul lök;hackad

2 morötter: skalade och slantade

2 lagerblad

2 vitlöksklyftor

6 dl grönsaksbuljong

1,5 dl sherry

timjankvist

0,5 dl grädde

salt,peppar

1. I en stekpanna så steker man högreven på medelhög värme. De ska få färg på utsidan. Tänk på att köttet inte ska komma direkt från kylskåpet och att de måste stekas i omgångar.

2. I en stor gryta så steks bacon och lök i lite smör. Sen tillsätts kantareller och vitlök.

3. Tillsätt det stekta köttet till ingredienserna i grytan. På med buljong, morotsslantar och sherry. I med  lagerblad och timjankvist. Låt koka minst 2 timmar på låg värme. Håll koll. Om det verkar för torrt så tillsätt mer buljong eller sherry.

4. Runda av med lite grädde. Smaka av; salt? Peppar? Det säger alltid proffskockarna gör fel;” folk smakar av för lite”.

Servera med kokt potatis eller ris. Själv åt jag mina portioner med lite olika. Funkade bra med lite sallad och bröd också.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s