Smetigt värre..

Jag har skaffat pelargoner för att kunna använda  mat och dryck. Det har jag gjort också. Så häromdagen var det dags för ytterligare ett recept i den andan; något så klassiskt som sockerkaka med pelargonblad. Det här är något de rekommenderar i flera kokböcker och när man pratar om just doftpelargoner. Jag följde instruktioner. Resultatet; inte gott. Det blev för parfymigt t.o.m för mig. Dessutom står det i receptet att man ska ta bort bladen när kakan är färdiggräddad, fast det går inte. De hade sjunkit in och att ta bort dem involverade kirurgi alt. en kaka som skulle sett ut som Godzilla tagit sig en tugga.

Gör dig själv en tjänst, gör en vanlig sockerkaka istället.

Sockerkaka;

smör och brödsmulor till formen (1,5 liter)

2 ägg

2 dl socker

50 gr smör

1 dl mjölk

2,75 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

rivet skal av en halv citron

1. Sätt ugnen på 175 gr/gas mark 4. Smöra och bröa en form.

2. Smält smöret och tillsätt mjölken.

3. Vispa socker och ägg tills det blir fluffigt. Tillsätt smör- och mjölkblandningen. Tillsätt även citronskal. Rör ordentligt.

4. I en separat skål blandas mjölet med bakpulver. Rör ordentligt med en gaffel så att det inte är några klumpar i mjölet. Om man orkar kan man ”skaka” mjölet genom en durkslag.

5.Blanda mjölmixen och de våta ingredienserna. Häll smeten i formen.

6.  Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Provstickan ska vara torr när man tar ut den.

Låt den svalna något innan du stjälper upp den och serverar. Gott som det är men också med lite vispad grädde och en klick sylt  en s.k. pensionärsbakelse. Den där blåbärsylten jag gjorde med mörk choklad och tequila blev toppen. Sen kan man lägga ett pelargonblad eller så  toppen som pynt.

-Suss

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s