Jarhead; Stjärnanispäron

Det är lite som en drog det här att sylta och safta. Fick ett gäng små hårda päron av Mamma. Hon föreslog att de var bra till päron på burk. Smaksättningen denna gång blev stjärnanis. Jag gillar lakritssmak, sen vet jag inte riktigt vad de kommer bli till; citronsorbet vore en idé men troligtvis hallongrädde eller smetana med massor av citronzest i.

Tillvägagångssättet är precis samma som till saffranspäron men man byter ut saffran mot 5-6 st stjärnanis. Hela köket luktade Laproigh!

Som dagens köttfria rätt så blev det borstj fast med ras-el-hanout som krydda. Jag har det i allt nu, det behöver inte ni ha. I mitt tycke så uppstår ljuv musik när ras-el-hanout möter rotfrukter. Den marockanska kryddblandningen är höstens ”five-spice”.

 

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s