Tools of the trade

När vi har alla ingredienserna så gäller det att blanda det också. För det kan man använda lite vad som helst men det blir bättre och går fortare om man har ordentliga verktyg.

Basics;

En barsked;. ca 25 cm lång med skruvat skaft

Flasköppnare och korkskruv

Juicepress

Måttsats; s.k. jigger. Se till att 2,3 och 4 cl är tydligt markerat.

Kniv och skärbräda

Servetter

Rivjärn; för muskot

Muddlare; för Mojitos mm.

Zestskalare; använd en specifik för din bar, de kan lätt få slö egg.

Handduk/disktrasa; kanske inte i baren men tillgänligt. Renlighet är a och o.

Is; Att köpa is på påse inför fest är en bra idé, för en enklare kväll klarar man sig på vad frysen fixar. Se till att ha ordentligt med isbrickor.

Iskross/kavel+plastpåse+handduk; vissa drinkar kräver finfördelad is

Grov+finmaskig sil;  s.k. Julepstrainer  +vanlig tesil som används enkom för cocktails)

Sen behövs det givetvis en shaker. Det enklast är att köpa en s.k. Bostonshaker som betår av två delar; vanligtvis en del av metall och en av glas. Dessa två sätts ihop när man ska skaka drinken. Glasdelen kan också användas för att förfärdiga rörda drinkar. Själv gillar jag tredelade shakers, med inbyggd sil, mest eftersom de ofta är mer dekorativa. Samma sak med rörglas; det finns jättevackra vintage bar grejer som jag gärna samlar på mig. Samma sak med karaffer.

Man behöver inte börja med det dyraste av allt. Satsa pengar på en bra shaker, fast det behöver inte heller alltid vara dyrt. Resten kan man köpa på IKEA till att börja med och komplettera efterhand.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s