Heart of glas

Så där; nu är spriten köpt och blandad. Nu är det bara att hälla upp den,servera drinkarna och skåla. Men i vad?

1. Ett bra cocktailglas; Antingen av Martini-typ(triangelformade med fot) eller ett coupeglas(låga,breda,runda med fot). Dessa används till drinkar utan is. Tänk på att inte köpa för stora, då häller man bara i massor av sprit , och det hinner bli ljummet innan man dricker det. Inte bra. max 10 cl ska det rymma.

Coupe-glas

2. Något att dricka champagne/champagnecocktails ur; antingen har du redan coueglas och använder dem eller så köper du s.k. flûteglas. Dessa är höga och smala med fot.

3. Old-fashionedglas; runda,relativt låga och rejäla glas som används till drinkar med is. Ingen fot.

old-fashioned glas

4. Highball-glas; höga,runda och smala glas utan fot som används till drinkar med is och/eller kolsyrad vätska som en cobbler av något slag eller en gin fizz.

5. Vattenglas; du kan använda highballglass eller enkla s.k bodegaglas som är användbara till mycket.

Med dessa fem sorter, som kan reduceras till tre, kommer man långt.

Om man gillar tropiska drinkar så är det läge att leta rätt på specialglas som rymmer lite mer. Konjakskupor om man gillar att sippa. Öl och vin glas bör man ha hemma sedan tidigare, Om man gillar margaritas så finns det specialglas för dessa.

Sen ska man komma ihåg att detta är rekommendationer. Jag hade en period när jag gillade att servera prosecco i old-fashioned glas med is. Brad Thomas Parson,precis som Nobis Guldbar, serverar gärna ur burkar. Det finns massor av vackra gamla glas att köpa på loppis,auktion och antikbutiker som man kan använda. Här finns det verkligen utrymme för personlig stil och smak att komma till uttryck. En annan bra sak är att de går sönder då och då, så man får köpa nya.

Nu borde hemma baren vara fixad. Resten av veckan blir det lite blandat, sen sätter vi igång med ”utesvängen” nästa vecka.

Mer inspiration till glas och cocktails hittar ni under fliken ”Tisdagsdrink”.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s