Julklappstips; Bomull,siden och linne

Det givna här är schyssta lakan och sovkläder. Snygga skjortor med broderade mongram  eller coola t-shirts. En snygg pyjamas ifrån Brooks Brothers. Handdukar av god kvalité; Missoni om man gillar mönstrat, Ralph Lauren om man gillar enfärgat. Allt i den textila kategorin hittar man på Gertrude på Karlavägen.

Eller köp en snygg morgonrock till din partner. Antingen med asiatiskt mönster i bomull från Östasiatiska museet eller eller enfärgat i siden från NK. Underkläder av god kvalité är en fin present till en flickvän. Eller nattlinné i siden(också det på NK). Resesmyckeskrin brukar finnas på Minh på Odengatan(nära korsningen Roslagsgatan) eller Utopia på Odengatan (mittemot Vasaparken).

Bra lakan hittar man även på Old touch på Upplandgatan. Denna antikbutik har en hel del pärlor. Man får kolla noga efter måtten på respektive lakan men det är god kvalité. Vissa har problem med antika lakan så detta kanske mer blir en present till en själv. Vad gäller linne så har H&M bra lakan i detta material. Dukar och servetter är en idé men borde dubbelkollas innan. Att använda sådant vid dukning är lite väl retro enligt vissa. Finns på second hand -butiker typ Myrornas eller via Klässbo butiken på Sveavägen. Sen ska man komma ihåg att Svenskt Tenn har flera fina produkter just i linne typ tehuva. Varför de inte har en huva till Bodum-press/chemex-kanna förstår jag inte.

Snygga kuddar? Fick en kudde i födelsedagspresent förra året som jag är väldigt glad över(katter! som fikar!) Lustar efter Lacroix kuddar(och anteckningsböcker) i år.

Sen vill jag slå ett slag för brandfiltar. De flesta bränder inträffar i juletid så kanske borde folk få den i adventskalenderna men det är en bra sak att ha hemma, sen får man hoppas att man aldrig behöver använda den. Finns bl.a. på John Wall.

Det var vad jag kunde komma på i den textila kategorin för tillfället.

-Suss

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s