Julklappstips; Tenn,Svenskt Tenn

Eftersom detta är en julklappsguide utifrån material så har vi nu kommit till vår första metall; Tenn. Fast då tänker jag ”Svenskt tenn” som butiken. Och det är väl en utmärkt idé? Det må ses av vissa som helvete, av andra som himmel, men att det är ett utmärkt ställe att handla julklappar på kan ingen säga emot.

Som klassisk ”stockingstuffer” föreslår jag spelkort. Man kan lägga patiens, spela finns i sjön eller om man är ambitiös, komplettera med en bok i hur man spelar bridge( t.ex. den här) så har man underhållningen fixad fram till Trettonhelgen(med ett kort uppehåll för Ivanhoe på nyårsdagen).

Det finns  skoputsar-kit i små ”läderdosor” som är bra om man vill ta hand om sina skor på resa( och det vill man). Passar i stort sett vem som helst. Kostar 200-300 kr. Anteckningsböcker för runt 200 kr ;med eller utan penna.  Man måste inte köpa en Parker, ett gäng gula vässade blyertspennor kan vara nog så chic. Glasunderlägg behövs ofta och är således en lämplig present, karottunderlägg kan också vara en idé till den som gillar att bjuda på middag. Jag föreslår alltid brickor, de från Svenskt Tenn slår sällan fel.

Sen finns det ett vackert resesmyckeskrin i präglat skinn för runt 800 kr. Och i den prisklassen finns även doftljusen som Svenskt Tenn tagit fram i samarbete med Byredo.

Några små snygga glas med guldkant (och kanske en flaska av något gott från en butik vars namn börjar på ”system” och slutar på ”bolaget”). Eller köp glasen (50-60 kr/st) och fin tonic ifrån Fentimans(köps på Cajsa-Warg). Ginen får de köpa själva.

Summa summarum; årets julklappstips är i stort sett samma som förra årets+ doftljus. Det är liksom lite det som är grejen med Svenskt Tenn; same procedure as last year? Same procedure as every year!

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s