Julklappstips; Pärlor för(e) svin

 

Ja, eller efter. Det beror på om din familj delar ut klapparna före eller efter skinkan. Eller kanske ni är som min familj och inte äter skinka alls. Det är inte så viktigt,pärlor passar alltid, det sa Gabrielle Chanel.

Hon sa också att det inte var så viktigt om de var riktiga eller falska; så länge de var snygga. Stil har inte med pengar att göra(bara). Alla ifrån H&M tillMikimoto erbjuder pärlor. Det finns en japansk butik i Gamla Stan, snett mittemot Le Rouge i riktning mot slottet, som brukar sälja vackra pärlörhängen. På Kungsgatan, nästan vid korsningen Vasagatan, finns en butik för stenar och mineraler som heter Geocity. De hade i fönstret vackra halsband av sötvattenspärlor för inte så mycket pengar.

IMG_0454Till det priset kan man kosta på sig ett par rader. Blandningen av färger och strukturer känns modernt.

På ”Smiley vintage” inne på PUB hade de ett par andra ”pärlhalsband” som kändes moderna. Pris 250 kr och uppåt.

IMG_0466

Ett annat tips är presentkort på Guldfynd eller annan smyckesbutik där man kan få sitt pärlhalsband omträtt/reparerat om det gått sönder.

Eller en annan sorts ”pärla”? En filmklassiker kanske? En thriller som ”Tre dagar för Condor” med en ung Robert Redford? En bra dokumentär som ”The fog of War”? Papercut vet råd. Fråga personalen i butiken på Krukmakargatan.

Appropå pärlor så är det nog en uppskattad present att lova att bjuda på ostron och champagne. Tveksamt om det dyker upp en pärla i någon av dem men gott är det. Finns på Linje 10 eller Pontus.

Sist men inte minst vill jag tips om en av mina favoritböcker; ”Kärleken till stenar” av Tobias Hill. Pärlor har en central roll i handlingen, som kretsar kring ett smycke.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s