Julklappstips; Rubiner är röda,Safirer är blå…

Ädelstenar som rubiner,safirer och smaragder vore väl underbart att kunna ge bort i julklapp till alla. ”Årets julklapp, en fetstor ädelsten” Nån skulle säkert muttra om att ” inte så mycket tanke bakom det” men det flesta skulle vara nöjda, Utom plånboken. Vi är inte alla Maharajor visar det sig.

Rubiner är röda. Så även granater; vackra men mycket billigare. Och sen orkar vi inte ha hela diskussionen om spineller nu. Röda viner är vackra. En flaska väl vald söt röd vermouth? Korall är en annan röd vacker röd yans. Alessis korall formade skål är en klassiker, och en välförtjänt sådan.

imagesEtt vackert rött nagellack ifrån Essie eller Rococo(säljs på COW) och är en trevlig ”stocking stuffer”. Sen är det alltid på sin plats med ett rött halsband. Allt ifrån Afroart och Indiska till Net-a-porter och W.A Bolin kan vara fruktsamma jaktmarker för detta.

Safirer är blå. Det är även flaskan på Bombay Sapphire. Inte allas favorit-gin(inte min). Kanske en ljusblå scarf och matchande mössa? Safirer har väl fått ett uppsving efter att Prins William friade till Kate Middelton med en safirring(som också var hans föräldrars förlovningsring). Annars är det en sten som hamnat i skymundan. Akvamariner,en anan blå sten, var poppis på 70-talet. Den borde göra come-back den också.

Haren med bärstensögonen av Edmund de Waal är en uderbar bok med ett vackert ljusblått omslag.

En ljusblå skjorta är ett underbart plagg att ha i sin garderob. Är själv en sucker för den klassiska pilotskjortan med axelklaffar på herrarna, och vill gärna ha en ganska välskräddad på mig själv. Jag äger ingen för tillfället vilket är ett problem. La chemise och J.Crew finns där för oss alla.

95135_WD6000

Smaragder är gröna. Absint? Grön Chartreause? Den är faktiskt smargadgrön. DVD med ”trollkarlen från Oz”? De ska till smaragdstaden; Dorothy och de andra. Colombia är den största smaragdproducenten så kanske något åt det hållet. Inte kokain såklart men ett riktigt gourmetkaffe?

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s