Julklappstips: Panic room! del 1

I ett försök att hjälpa vänner och bekanta  har jag sedan November lagt ut julklappstips på temat material. Men det är ont om tid så nu kör vi ”Best of” helt enkelt;

IMG_0454Jag tror fortfarande på dessa odlade sötvattenspärlor som en bra julklapp.  Annars är Afroart ett bra ställe att handla smycken på. Även Svenskt Tenn har en del snyggt i sina montrar. Bl.a. rejäla nyckelringar med tofs och ornament  i kinesisk stil. Ta bort ”ringen” och sätt det på en kedja ifrån Pärlshopen; kan bli hur snyggt som helst. Östasiatiska museet brukar också ha prisvärda smycken. En sak som är bra med ”etniska” smycken är att de är tidlösa.

 

 

 

 

IMG_0533

Smyckesförvaring är också något att rekommendera som julklapp. På NK säljs just nu smyckesdesignern Maria Nilsdotters samarbete med Palmgrens. 1300 kr för ”rullen” och runt 900 kr för skrinet som är bra till hårda armband mm.

 Resesmyckeskrin i siden säljs på Minh på Odengatan 28 för 125 kr.

 

 

IMG_0444En litterär ”pärla” i lyxförpackning? Vem blir inte glad för en bok som är både snygg och bra? Något att göra i pauserna i matfrossan mellandagarna. Annars kan man spana på ”årslistorna” som börjar ramla in nu och se vilka böcker/skivor/filmer som anses varit bäst under året. Bias mot hösten förstås men ändå. I kategorin ”papper” så brukar jag även rekommendera tidningsprenumeration, ett tips som oftast uppskattas av mottagaren. Bra ställen att köpa böcker på är NK bokhandel, Papercut på Krukmakargatan och antikvariat.

IMG_0360Jag tror att i princip alla behöver tvål i form av en trädgårdstomte. Eller ett lyxigt doftljus. Byredo,Cire Trudon eller Kobe(finns på Posh living i Mood gallerian).

 

 

 

 

Imorgon blir det presenter till hus&hem.

 

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s