Julklappstips: goda råd är dyra…

Nu brinner det i knutarna. Det finns inte mycket tid, och inte många idéer heller. Stan är full med folk och den trängseln kanske man vill undvika. Internetshopping är fortfarande ett alternativ även fast iget hinner komma fram i tid; bild på present i kuvert och överlämnande om en vecka eller två? Kan det vara något? Om inte;

-Ta kontakt med din inre Karl-Bertil Jonsson;Ge pengar till välgörande ändamål. Det var sant då och det är sant nu; de flesta vill inte ha mer saker.Speciellt inte om det är slentrian-shoppat.

-Lova att ta med dem på något kul; en utställning eller en bio-föreställning. Presentkort kan du göra själv på datorn. Spana i tidningen vad som är på G.

-Gå till närmaste livsmedelsbutik; köpa 1 kg syltsocker och apelsiner. Följ instruktionerna på baksidan. Hur lätt som helst att svänga ihop en apelsinmarmelad. Låt ett par kapslar kardemumma koka med, eller släng i en påse saffran alldels när det kokat klart för smaksättning. Om man låter skalet sitta kvar på en eller två av apelsinerna får man en marmelad av engelsk karaktär d.v.s med lite beska. Burkar att ge bort den i fnns på Granit.

-Man kan även smaksätta olivolja med safffran,chilli eller färska kryddor. Använd Ernsts recept som mall. Alla ska ju ”bli nyttiga” i Januari så de kan behöva något som ger lite smak på linser och broccoli.

-All sorts mat blir nog bra, se bara till att den har lite hållbarhet. Sista veckan innan löning i Januari är den som är fattigast för de flesta. Att då kunna laga till fin italiensk pasta med saffransolja är vardagslyx. Bra present alltså.

-Böcker,DVD-boxar och filmer. Man behöver inte trängas på Akademibokhandeln. Det finns mycket fint på antikvariat och i andra-handaffärer också. Vill även rekommendera ”Papercut” på krukmakargatan ännu en gång.

-Presentkort på att få kort framkallade, och ett snyggt album till detta.

-Grymma appar. Det finns säkert några.

-En pläd. (Baby it’s cold outside). Antingen fuskpäls(som finns lite överallt), Klippanpläd i ylle för ca 600 kr ch uppåt( Gertrude på Karlavägen har dem bl.a.) eller något fint ifrån Norrgavel på Birger Jarlsgatan.

Jag är för trött för att komma på något mer.

Kolla även gamla tips under fliken ”julklappstips” om det behövs fler idéer. Happy Hunting!

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s