Vinterkalas/receptet

Den där varma egg-nogen satt fint. För att inte prata om en dusch. Inspiration hittade jag i ”Vinterkalas” av Hannu Sarenström. Han kallar det ”spritigt ägg-skum”. Men jag känner igen en ”nog” när jag ser den. Jag gillade den kalla ”noggen” och kände att en varm skulle ha likheter med en ”Hetmanski” som jag var så förtjust i. det här var mycket riktigt en varm spritig efterätt i flytande form. Bra där Hannu.

IMG_0663

Varm egg-nog; ger 1 drink

1 äggula

1 msk strösocker

4 cl bourbon

1 dl VARM(inte kokande) mjölk

1. Vispa äggulan och sockret till ett pösigt skum. Tillsätt spriten sakta!

2. Häll i botten på ett glas och toppa med mjölken.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s