The rest in review; Köpenhamn

På besök i grannlandets huvudstad så ägnade vi oss inte bara åt cocktails. Tro det eller ej.

1. Kaffe

Vi gick på Granola (Vaernedamsvej 5,nära Vesterbrogade)för en eftermiddagsfika. Härligt ställe; 30-tals interiör i fransk bistroanda. Vi höll oss till bakverk men det vi såg andra bli serverade verkade lovande. Bra service, bra toaletter. Gott kaffe framförallt.

IMG_2679

Vad vi inte hann med; Nåt av Coffee collectives ställen som finns utspridda i stan. Karta finns på deras hemsida.

2. Mat;

Vi hamnade på Retour steak(Ny ostergade 21,nära Ströget) för middag. Det såg snyggt och modernt ut. God service och vi fick grymma burgare och rejäla pommes.

IMG_2716

Priset för en burgare? 175 danska. Vilket är vad böff och nöff mellan bröd kostar numera. Jag har betalat lika mycket i Stockholm för sämre mat. Här var det bra bröd(gourmetburgarnas akilleshäll) och bra ost! Den var inte bara gött kletig den smakade också. Till pompan var det en tråkig ketchup och en mayo med riv. Vi var väl preppad(och peppade) för mer cocktails efter det.

Vad vi inte hann med; Vietnamesiska Lêlês eller Madklubben på Vesterbrogade. Lyxiga husmanskoststället Geist.

3.Shopping;

Juuls. Juuls. Juuls. Jag kunde shoppat loss rejält. Dolin vermouth för 90 danska. Ett fint utbud av gin och japansk whiskey. De hade inte Bobs ”bergamot&elderflower bitter” eller den ”dandelion&burdock” som jag gillar. Men jag kom därifrån med ”Bitterman Boston Bittahs” så lite floralt blev det. Nu blir det #Bostonbittahsiallt ett tag.

IMG_2676

I området kring Vesterbrogade/Vaernedamsvej hittade vi flera trevliga butiker av livstilstyp. Men det ända jag i slutändan köpte var en grymt snygg skinnkjol på en second hand-affär på Vesterbrogade. Jag hade kunnat gå loss på snittblommor/krukväxter. 20 kr för en bukett med pioner! 175 kr för ett fikonträd! Det är vad jag kallar livskvalité.

Vid Ströget finns de stora varuhusen Illums och Magasin. Mycket av det danska modet/designen finns att få tag på här så det kanske inte är jätteintressant. Internet hade ljugit om tillgång till ”Tom Ford beauty” på en butik; inte längre visare det sig. Dock finns Agent Provocateur som försvunnit från Stockholm. Och Christian Louboutin-butik har de i Köpenhamn. Min resa kunde blivit mycket dyrare om inte butikerna stängt kl 18.

Vad vi inte hann med; loppisar är det bara på helgerna men de kan nog vara spännande.

Vad har jag glömt? Säkert ett par saker. Men ni märker ju att jag måste åka tillbaka. Om inte anat för det där fikonträdet.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s