Återbruk

Jag har gjort fler tekoppar med fot. Eftersom jag köpte en ”microgrinder” till ett annat projekt så var det ett enkelt beslut att köpa en tillsats för att kunna skära i glas. Det är mycket lättare än med manuell glasskärare fast det är som sagt ett par hundralappar dyrare. Om någon undrar vad jag kommer ge bort i julklapp i år så har ni fått svaret; Ropen skalla tekoppar år alla!

IMG_2815

En sak jag lärt mig den hårda vägen är att man måste;

1)Se till att det är riktigt rent genom att torka av med en bomullstuss med aceton.

2) Använda lim i geleform; man måste kunna göra små ”blobbar” annars fäster det aldrig. Det blir för rinnigt och inte tillräckligt med kontakt. Dessutom måste man hålla det stilla i typ 2 minuter, sen låta det stå med foten i vädret ytterligare ett par timmar. Och vänta 24 timmar innan man använder dem.

Vad gäller resterna efter tillverkningen så finns det lite olika alternativ. Glaskuporna kan man skicka ner i glasigloo för återvinning. Två av de glas jag använde hade lite rakare kanter så jag stack ner dem i blomlådorna för att använda som ljuslyktor.

När det gäller keramikfaten så hade den här finska sidan instruktioner om hur man gör smycken av keramikbitar.  Här fick jag även tipset att slipa bort glasyren/rugga upp ytan innan man limmar. Det tipset tar jag till mig. Tillsvidare låter jag nog tefaten tjänstgöra som blomfat/tvålfat/uppsamlingsplats för smycken när jag diskar.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s