Julklappsguide: Småttet

Barn är svåra att köpa till. De har förvisso önskelistor men också tveksamt omdöme. Redan i unga år har de mer leksaker än de egentligen hinner leka med(vilket iofs sällan är deras fel). Någor år borde kottar bli årets julklapp…

De första regeln är att inte ge bort något som låter för mycket. De driver föräldrarna till vansinne. Och deras åsikt väger tungt: vad du än tycker så måste man anpassa sig till deras åsikter och uppfostran.

– Barnvänlig färg och papper. Nästan alla ungar gillar att rita.

-På Oscar och Clothilde på Birger Jarlsgatan har de ett gäng klassiska pysselgrejer för runt 200 kr: flaskpostkit,snörlekar och annat…

IMG_3719-På NK:s barnavdelning(högst upp) hittade jag snygga kortlekar eller andra kortspel(löjliga familjen och UNO) samt det klassiska spelet ”Råttfällan”. Om man har ett oömt köksbord kan man gå till t.ex. pingisbutiken på Upplandsgatan i Stockholm och köpa pingisnät,racket och bollar. Bra sysselsättning för hela familjen då det är dåligt väder. Rundpingis FTW!

-Bra litteratur slår aldrig fel: Låt personal på bra boklåda guida dig rätt när det gäller ålder och intresse. Böcker eller seriealbum av kvalité finns det mycket av.

-Upplevelser är kul för lite äldre barn. Just nu verkar det lite tunnsått på kulturfronten(med jämna mellanrum så finns det bra balett/teater för barn). Men man kan göra något med barnet under jullovet. Om inte ett museum-besök är på tapeten så kan man erbjuda sig att göra en ”Camera obscura” eller kanske en drake att flyga med. Båda två saker har jag gett bort och det blev succé. Föräldrarna kunde gå ut och fika och jag och grabben pysslade . Mest ungen faktiskt.

-Snygga kläder är något som barnets föräldrar uppskattar om det är en liten en. Jag rekommenderar Minirodini.  Lite större barn har antagligen åsikter så det står härliga till om dagens outfit( här utgår jag helt från mig själv som tidigt började sy mina egna käder för att få vad jag ville). Men det finns lite Isabel Marant for H&M kvar i vissa butiker som kanske kan vara något.

-Något snyggt till barnrummets väggar kanske är något? Mokkasin har massa posters som skulle pryda sin plats(och mycket annat snyggt till barn). Vill man vara pedagogisk så är kanse en alfabets-poster bäst:

Bild ifrån Mokkasin.com
Bild ifrån Mokkasin.com
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s