Julkappsguide: Hugh Fearnley-Whittingstall aspiranter

Julklappar till den matlagnings-intresserad är tacksamt. De är ofta pryl-nördiga(vilket uppskattas) och det kommer nya kokböcker hela tiden.

-Alltså finns det en chans att pricka in en bok som är i ropet eller gäller ett special-kök. Kokböcker står ofta framme på hedersplats så man kan kika när man är där på besök och se vad som fattas.

-Vassa knivar är A och O i ett kök. Det och en bra sax. Båda sakerna behöver slipas med jämna mellanrum. Att betala för knivslipnig på t.ex. Lagamati(ca 55 kr/kniv;inlämning Måndag,Onsdag och Fredag) kan vara ett alternativ. Annars har Frank Form på Kungsholmen en snygg knivslip för ca 7oo kr som man kan ha och slipa sina egna knivar. Snygg och lättanvänd.

IMG_3780

-Råsaftcentrifug ska tydligen vara årets julklapp. Metro testade fem modeller och korade en vinnare.

-Om mottagarna inte gör Romtopf själva så kan man göra det åt dom. Om man ”sätter” den nu kommer den vara klar i Mars. Att använda frysta bär går alldeles utmärkt (tydligen har de avblåst Hepatit-A faran nu). Då det är som gråast och daskigast så kan man öppna sin burk med bär som vittnar om att sommaren. Recept hittar ni  här. Glöm inte att sätta en etikett på så att de vet vad det är och att de inte öppnar den för tidigt.

Luftfritös är något jag läst om men inte testat själv. Kom igen: den måste vara bra! Bara pompe och nästan inget fett.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s