Julklappsguide:Phileas Fogg och andra resenärer

-Till folk som gillar att resa så finns såklart mycket i läsväg. Guider förvisso men man ska komma ihåg att rese-litteratur är en genre för sig. Det enda som är bättre än att resa är tydligen att skriva om sina resor. En av mina favoriter är Michael Palins klassiska ”Jorden runt på 80 dagar” när han reser i Phileas Foggs fotspår. TV-serien är bättre men den är svår att få tag på…

-Kartor: de är vackra och de stimulerar reseplanerandet. Man kan välja något ganska realistiskt(även fast alla kartor i viss mån är en lögn). Eller något fantasieggande som de från Summerbelle som finns via Mokkasin.se.

11962552-origpic-3c7da1.jpg_0_0_100_100_250_375_75

-Såna där färglada tags till väskan. Alla kan inte ha en skär rosett runt handtaget. Speciellt inte min pappa. Mamma har vi uppgraderat till en chockrosa tag med blommor. Hon hade iofs aldrig problem eftersom det på hennes väska alltid finns en stor orange lapp som informerar att mor min packat för många kilogram i väskan. Den där orange lappen blir dyr i längden…

-Till damer som reser finns det fina resesmyckeskrin i form av rullar. Det finns snygga i läder men jag skulle rekommendera en i tyg: Minh har schyssta för 125 kr.

-En annan sak man vill ha med sig när man reser är sin favorit-parfym. Byredo har jättesnygga reseförpackningar men de funkar bara till deras egna parfymer. Penhaglions gör en liten ”bullet” till vilken man kan överför ifrån de flesta flaskor(man måste kunna ta av själv diffusören alltså är det lugnt så länge det är en standardflaska). Kostar 150 kr och finns, som alltid, på NK. I detta fall på parfymavdelningen.

IMG_3723

-På ”Siden Selma” på Malmskillnadsgatan så finns det reselakan,handdukar och sovmasker i siden. Där borde man kunna hitta något.

-Snygga solglasögon till de som avser bege sig till soligare trakter.

-En tom anteckningsbok så de kan påbörja sitt bidrag till genren ”rese-litteratur”.

– Det finns för övrigt ett klassiskt brädspel som heter ”Jorden runt på 80 dagar”. Alla hem borde ha ett. Men det verkar svårt att hitta någon annanstans än loppis.

Ett litet kit med bitters i resestorlek?

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s