Julklappsguide: Kulturkoftorna

-Att en snygg kofta i kashmir skulle uppskattas av någon som gillar att kura upp sig i soffan med en god bok eller gå på vernissager i dragiga gallerier säger sig självt. Zara och H&M har prisvärda.

-En burk te? Kusmi är en favorit hos många. Finns bl.a. på PUB och Tehuset Java.

IMG_3683

-Doftljus funkar även för denna kategori. Om inte Byredos ”Bibliothèque” känns rätt så rekommenderar jag något ifrån ”Diptyque” typ deras Feu de Bois eller Baies. Diptyque är vad som händer när en bunt hippes på västra standen i Paris öppnar butik. Numera är det ett internationellt företag med miljardomsättning men lite intellektuell aura finns det väl kvar?  Finns på NK och Nathalie Schuterman. Dyrt men bra.

-Ett medlemskap i väl vald konstförening? Ofta får man då gratis inträde,specialvisningar och inbjudningar till vernissager. Moderna museet,Magasin 3 eller Bonnier Konsthall är säkra kort i Stockholm.

-Om konstintresse finns så kanske salt&pepparströar i form av Salvador Dali och Pablo Picasso  kan vara något. Finns på Mokkasin.com19711435-origpic-520c83.jpg_0_0_100_100_250_374_75

-Ett av årets mest emotsedda boksläpp bland kulturkoftor var Donna Tartts ”The Goldfinch”(Steglitsan på svenska). Tartt skrev den kultförklarade ”Den hemliga historien” för många år sedan. Det var en fantastisk bok som jag älskar. Hennes uppföljarroman ska vi inte tala om. I vilket fall var det med både förväntan och bävan som jag öppnade hennes senaste och började läsa. Sen slutade jag inte förrän sista sidan. Det är ett bra betyg.IMG_3622

-Smycken är ofta en bra present till de som gillar att använda det. Man kan liksom inte få för mycket. Ett tips för att få mycket unikehet för mindre peng är att sats på bijouterier med etnisk touche. Jag har sett mycket tufft på Afroart och för att inte tala om stadens musei-butiker, speciellt Östasiatiska ute på Skeppsholmen.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s