Veckans WTF: Åkes frittisdraja

I den cocktailboken jag har ifrån Systembolaget( anno 1988) så är det flera alkholfria drinkar bland recepten. Att få folk att dricka mindre är en del av Systembolagets uppdrag så det är ju bra att de kommer med idéer på den fronten. Eftersom massa människor ägnar sig åt vit månad så här i Januari så kollade jag lite på dem.

Det fanns nog med gott men också ett par riktiga bottennapp. Åkes Frittisdraja” måste vara bland de sämsta alkoholfria alternativen hitills. Den består av nämligen av AVSLAGEN TONIC mina damer och herrar.

IMG_3585

Att servera tonic med bara is och lime känns ändå som ett rimligt alkoholfritt alternativ. Lite bett i den;vuxensmak och inte för sött.

Jag kan dock meddela, efter att ha provat med fin-tonic, att det inte uppstår någon alkemisk reaktion är bubblorna försvinner. Det smakar avslagen tonic och lime. Just bristen på textur gör den här drinken till ett dåligt alternativ.

-Suss

Annonser

4 reaktioner på ”Veckans WTF: Åkes frittisdraja

  1. Men den systemetanställde som kom på namnet borde få pris. Det är genialiskt. Precis på gränsen mellan obegripligt och lite småläskigt. Vem är Åke? Varför just drajan som referenspunkt? Och vågar vi ens fråga vad en frittis är?

    1. Det är mycket som är oklart med den där;helt plötsligt har man en massa att tänka på och är på tok för upptagen med det för att tänka på/sakna alkohol. Summa summarum; well played systembolaget?

  2. Jag trodde att ”frittis” var något friterat, ungefär som på engelska ”fritters” (tänk pakoras, bhajis etc). Men hej vad man lär sig av Internet, enligt tidningen Accent ”Sveriges största tidning om droger och nykterhet” (vänta inte på min prenumeration) är frittis en alkoholfri drink. Ett försök att få det att låta coolt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s