Everybody loves Raymond: Clover Club,Clover leaf

Enligt myten så fick ”Clover club” sitt namn efter en samling herrar som samlades på The Bellevue Stratford Hotel i Philadelphia från 1880-talet fram till 1920-talet. Och dryftade de stora frågorna i livet givetvis. Som man gör på bar.

Från början så var ingredienserna, enligt David Wondrichs bok ”Imbibe”, citronjuice,socker, hallon, äggvita och gin men sen blev det hallonsaft och numera är det vanligtvis grenadin. PDT:s bok anger hallonsylt och sockerlag i sitt recept vilket ger ett intressant resultat. De specificerar att det ska vara ”Bonne Maman” vilket i sanning är bland den godast sylt/marmelad man kan äta utöver sin hemkokta.

I flera böcker, bl.a. Savoy-cocktail book, så beskrivs en Clover leaf vara som en Clover Club fast med ett myntablad på toppen. Raymond går lite längre, med gott resultat. Jo, faktiskt.

I fallet med Clover Club så skippar vi hans extraskum vid servering men lägger till klassisk torrskakning för att äggvitan ska bli fluffig från början. I fallet Clover leaf så blir det mer mynta än till bara dekoration.

IMG_4189

Clover Club: ger 1 drink

1 äggvita

4 cl gin

2 cl grenadin

2 cl färskpressad citronjuice

för servering:

cocktailglas

1. Häll ingredienserna i shakern utan is. Skaka så att flickorna är på väg ut ur BH:n.

2. Öppna shakern. Tillsätt is. Stäng. Skaka igen, inte lika vilt den här gången.

3. Sila och servera.

Den här har blivit en klassiker av en anledning. Klockrent: gin,syra och fruktighet i balans. Så länge man använder en bra grenadin så är man hemma.

När det gäller Clover leaf så uppfattade jag det som man skulle skaka myntabladen i tillredningen, inte garnera. Jag gjorde båda två. Den ursprungliga Rosa Cubanan görs på samma sätt( fast min variant är annorlunda). I vilket fall: mynta både i och på drink= bra! Somrigt! Fräscht!

Clover Leaf: ger 1 drink

1 äggvita

4 cl gin

2 cl färskpressad citronjuice

2 cl grenadin

5 myntablad

för servering:

cocktailglas

1 myntablad

1. Gör som ovanstående fast med mynta också. Garnera med ett sista blad.

34 down,103 to go

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s