Everbody loves Raymond: The Chinese

IMG_4529Ytterligare en klassiker där receptet tydligen levererats via viskleken.

The Chinese innehåller i Lindgrens bok mörk rom,grenadin,Maraschino och curacao. I ”The Savoy cocktailbook” så anger receptet även ett stänk Angostura, vilket den behöver.

Sen är det problemet med ”stänk”: hur mycket är tre stänk maraschino? Det är vanskligt att stänka med flaskor och mina försök att iaktta ”scientific workability” ledde till slutsatsen att 3 stänk likör= knapp barsked likör. Med bitters är det något helt annat men man kan iallafall säga det om Angostura-flaskorna: de är lätta att stänka med,och ett stänk är en ganska lagom mängd.

Jag bytte ut curacaon mot den apelsinlikör jag gjort enligt Lindgrens recept. Tyckte att det var rimligt.

The Chinese: ger 1 drink

5 cl mörk rom( s.k. Jamaica-rom)

2,5 cl grenadin

1 knapp barsked Maraschino

1 knapp barsked curacao

1 stänk Angostura

för servering:

cocktailglas

1. Skaka i en shaker med is.

2. Sila ner i glaset.

3. Servera

Det här är väldigt gott. Kryddighet ifrån rom med fruktighet ifrån grenadin och likörer. Här är det av vikt att man använder en bra grenadin. Jag använde min egengjorda: med tanke på hur lätt det är att göra så finns det ingen ursäkt att köpa.

38 down,99 to go

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s