Everybody loves Raymond: Vår-äggstra

IMG_4604Med Påsken så kom vårvärmen och mejeriprodukterna tillbaka i mitt liv. Fastan är över.

Så det var på sin plats med en ”egg-nog”: både ägg och mjölk i samma glas. Lindgrens recept på denna drink är i linje med alla andras. Vanligtvis ska man riva lite muskot över en ”egg-nog” men jag skippade det för en renare och mjukare drink, för det var jag sugen på.

Egg-nog; ger 1 drink

1 ägg

2 cl florsocker

5 cl kall mörk rom (funkar också med konjak eller whisky)

5 cl kall mjölk

för servering:

apelsinzest

ett ordentligt glas

1. Vispa ägg och socker med elvisp tills det blir vitt och fluffigt. Häll rom och mjölk i ett glas. Rör runt.

2. Häll äggfluffet i glaset och rör runt,igen.

3. Zesta med apelsinen.

39 down,98 to go.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s