Everybody loves Raymond:I’ve been drinking,I’ve been thinking

 

Något som jag funderat på de senaste dagarna är ”hur såg tillgången på lime ut i Sverige under 60-och 70-talet?”

Anledningen till denna undran är två olika drinkar: Prisma och Bacardi-cocktail.

Om vi ska säga något om Prisma så är det en Rom-och-cola med citron istället för lime. Om man nödvändigtvis ska dricka en rom-och-cola så bör det vara med lime. Vad det gäller Bacardi-cocktail så hittar jag i mina böcker, från olika tidsåldrar, olika angivelser på hurvida det ska vara citron eller lime, och i ett fall som står det att man kan använda antingen eller(sen är det olika proportioner bien sûr, och Savoy cocktail-book har lite gin i den också).

Idag är det en självklarhet med bra citrusutbud i butikerna under årets alla månader men så har det inte alltid varit. Så antagligen tar man det man har: bartenders och cocktailboksförfattare är i allmänhetens tjänst och försöker väl göra livet enklare för folk. Cocktailbloggare däremot…

Detta sagt så är de flesta drinkar med ljus rom bättre med lime som citruskomponent och anno 2014 behöver vi inte kompromissa.

IMG_4791Bacardi-cocktail; ger 1 drink

6 cl ljus rom (Bacardi blir väl bäst om vi ska tro namnet)

2 cl limejuice

1 barsked grenadin

för servering:

cocktailglas

1. Skaka i isfylld shaker.

2. Sila ner i glaset.

Den här smakar sommar och det är av yttersta vikt att använda en bra grenadin.

43 down,94 to go

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s