Everybody loves Raymond: Harvard-cocktail

Harvard-cocktail är som en Manhattan fast på konjak. Fast utan apelsinzest tydligen. Ingen av de recept jag har  anger apelsinzest; något jag anser att den behöver. Vissa(Savoy cocktailbook) säger att man ska ha i lite sockerlag,Lindgren låter istället lite sötma komma ifrån ett körsbär. Ett ypperligt alternativ. Sen är det som alltid olika proportioner. Jag ger den gamla 4+2-formulan tummen upp.

Harvard-cocktail;ger 1 drink

4 cl Konjak

2 cl söt vermouth

1 stänk Angostura aromatic bitter

för servering:

cocktailglas

marachinokörsbär

apelsinzest

1. Rör ingredienserna i ett isfyllt rörglas tills välkylda.

2. Sila ner i cocktailglaset.

3. Ploppa ner ett körsbär och zest med apelsinskalet. Skalet ska inte ner i drinken.

59 down,77 to go

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s