Tiden är knapp/Sazerac

Under en afton i veckan så ägnade jag mig åt något som jag skjutit på i evigheter; att sortera en stor burk med knappar som jag ärvt. Om jag ska kunna använda dem så var en inventering och lite uppstyrning på sin plats. Nu hade jag kunnat ägna mig åt att bara göra det,mindfullness-style, eller rotat i den fertila mylla för ordvitsar som knappar utgör men istället satt jag och lyssnade på Bea Szenfelds sommarprat(mode-koppling?) och gungade med huvudet till hiphopen som utgjorde en stor del av musikvalet, samt hade en SMS-konversation vilket ledde referenser till ”The curious case of Benjamin Button'”; filmen, inte novellen skriven av F. Scott Fitzgerald som filmen bygger på.

Novellen är inte lång och till filmen,med Brad Pitt som Benjamin Button, har de i princip bara sparat konceptet med en man som föds gammal och blir yngre med åren.

I en scen så är den unge Benjamin Button,som ser ut som en gammal man, ute och går på natten. Han hamnar på krog och en man vill bjuda på drink. Den mannen är hans far, den följande fyllan är Benjamins första. De dricker Sazeracs.

Sazerac är en klassisk drink som föddes i New Orleans. Hela historien finns upprepad i typ varje cocktail-bok eller blogg-inlägg om Sazerac. So let’s not, shall we.

De bör vara absint eller herbsaint som ger lakrits-tonen men Pernod funkar bra. I filmen,om jag minns rätt, så dricker de sina Sazeracs med hälften konjak,hälften ”rye-whisky”. Hos mig blev det hälften konjak,hälften bourbon av märket Bulleit. Sen finns det olika varianter med bitters,jag gör med bara Peychauds’.

Sazerac;ger 1 drink

3 cl konjak

3cl bourbon

1 sockerbit(eller en skvätt bergamott-syrup)

3 stänk Peychauds’ bitters

för servering:

Pernod

tumbler-glas

is

citronskal

sked för att röra i glaset

1. Skölj glaset med Pernod/absint. Häll ut överflödet.

2. Rör alkohol och socker i glaset tills sockret lösts upp. Om man använder sockerbit kan man behöva muddla.

3. Tillsätt bitters och is och rör tills väl blandat.

4. Zesta citronskalet över glaset och kasta det sedan i soporna. Eller ner i glaset.

Enjoy!

Filmen är typ 3 timmar lång. Att fixa knapparna tog 45 minuter(och jag var som sagt inte koncentrerad). Men vad nöjd jag var sen. Det ser ut som skålar med Jelly-Beans (godis) på bordet.

IMG_5536-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s