Reads in review;Lovers at the Chameleon club,Paris 1932

A story about Lou’s trial was better then no story at all. If life was handing the Rossignols lemons,they’d be making citron pressé

-Ur Lovers at the Chameleon Club,Paris 1932 av Francine Prose

Ibland skapar jag drinkar inspirerade av böcker, ibland så står det rakt i texten. När texten dessutom innehåller namnet på den här bloggen så finns det givetvis ett blogginlägg att skriva. Som tur var är det en bra dryck och en läsvärd bok.

Lovers at the Chamelon club,Paris 1932 är titel på boken och också på ett konstverk,ett fotografi, i boken. Den utspelar sig i upptakten,under och något efter Tysklands ockupation av Frankrike under andra världskriget.

Ur ett antal olika perspektiv så berättas historian om en grupp människor; en nattklubbsvärdinna,en kvinnlig racerförare,en fransk grevinna,en amerikansk författare,en ungersk fotograf och hans franska flickvän och kanske framförallt, staden Paris.
IMG_5684

Det blir extra pikant av att det är genom brev och respektives memoarer som det berättas. Francine Prose skriver medryckande, som någon ”blurbar” på baksidan ”all so real I kept Googling the characters, baffled not to find Lou or Gabor”. En god bok att ha i handen en kväll i soffan, i andra handen kanske en citron pressé(eller sublim champagne om man har det, det dricks också i boken…)

Citron pressé; ger 1 drink
5 cl färskpressad citronjuicce
1 cl sockerlag(gärna rosmarinsockerlag)
för servering:
is
vatten(ev. sodavatten om man vill ha fizz)
litet glas

1. Lägg typ 2 isbitar i glaset.
2. Fyll på med citron och sockerlag.
3. Tillsätt så mycket vatten du vill ha;jag gillar lika delar citron/vatten, men det är upp till var och en.
4. Rör runt.

Det här är ganska surt men kan också vara väldigt uppfriskande. Den ska göras en i taget och ofta så blandar man den själv vid bordet. Som sagt så gillar jag att göra den med sockerlag istället för strösocker som man ”bör” och en smaksatt sockerlag kanske fransmännen har åsikter om men just de örtiga smakerna passar väldigt väl till. Att ha i lite mynta är inte heller en dålig idé.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s