Everybody loves Raymond;Cleopatra

Set the cheethahs on the lose
There is a thief out on the move
Underneath our legions view
They’ve taken Cleopatra

-Ur ”Pyramids” av Frank Ocean(en på alla sätt underbar låt)

Jag önskar att Lindgren hade ägnat lite utrymme i sin bok att berätta drinkarnas historia: varifrån kommer alla de underbara namnen?

Boken kom 1968,drinken Cleopatra finns på sidan 25; den episka filmen ”Cleopatra” med Elizabeth Taylor i huvudrollen kom 1963. De kan ha något med varandra att göra(det vore inte första gången en film inspirerar en drink ehem Blood and Sand), eller inte. Men jag vill prata om Elizabeth Taylor.Vill ni prata om Elizabeth Taylor?(Jag vill prata om Elizabeth Taylor).

Jag läste ”Furious love”-Elizabeth Taylor,Richard Burton,the marriage of the century” av Sam Kashner och Nancy Schoenberger i förra vintern men jag minns det som det var igår. They don’t jet-set like they used to kan vi väl säga. Kulturell intressant för att det var där och då som paparazzo-fenomenet föddes. Jag rekommenderar den varmt.

Inspelningen av filmen ”Cleopatra” var där de två skådespelarna möttes och föll för varandra på ett sätt där verkligheten imiterar fiktionen: hon spelade Cleopatra och Burton spelad Markus Antonius. Den kunde varken ha fått bättre eller sämre publicitet(beroende på vem som tycker till).
cleopatra-50th-anniversary-blu-ray-dvd-Elizabeth-Taylor-as-Cleopatra_4_rgb-828x1024

Drinken ”Cleopatra” innehåller inte bourbon som var Taylors favorit. Inte vodka heller som hon också gillade. Eller champagne eller juveler. Vilket kan bero på att den inte har något med henne att göra. Men i den samtida cocktailkulturen så är det inte på riktigt om drinken inte har en historia. Ingen lär ha utbrustit ”Cleoptara” när de druckit den..*

Men konjak och punsch är en kombination som fungerar bra. Och tre stänk Angostura bitter som gör sig väldigt bra i den här blandningen. Jag använde min hemgjorda punsch som vi ska prata om när den avsmakats ordentligt men använd ”top-notch”; alltid det bästa för Liz.

Cleopatra; ger 1 drink

4 cl konjak
2 cl punsch
3 stänk Angostura bitter
för servering;
apelsinskal
cocktailglas

1. Rör ingredienserna i ett isfyllt rörglas.
2. Sila ner i glaset.
3. Zesta och kasta sedan skalet i soptunnan.

Det här är en väldigt habil drink. Spritstark men god. Medans ni avnjuter den så kan ni passa på att läsa den här pärlan; The Elizabeth Taylor-diet. Så jävla rolig.

69 down,67 to-go

-Suss
*Eftersom detta är en återkommande variant på varför drinkar heter som de heter(att någon utbrustit det efter att ha tagit en sip) så bör åtminstone en av de drinkar jag skapat själv heta ”Herreminje”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s