Everybody loves Raymond: 1/3 Pernod är aldrig en bra idé

En av de första drinkarna i Lindgrens bok är ”Absint”; som dock inte innehåller absint. Spekulationer kring varför det är så kan man läsa här. Alltså är detta en drink som vill åstadkomma utseende (även Pernod opaliserar d.v.s mister sin transparanta karaktär när den blandas med vatten eller citronjuice) och mycket lakritsmak. Jag har inget emot kombinationen av gin,citron och lakritsmakande Pernod men jag går i polemik med proportionerna. En drink som är en tredjedel Pernod kommer bara smaka Pernod. Då kan man lika väl bara dricka det med vatten i ett isfyllt glas.

Så jag ändrade proportionerna. Jag använde här en vanlig sockerlag men jag skulle tro att det skulle smaka suveränt med en lavendelsyrup eller någon annan spännade smaksättning. Då är det inget längre än ”Absint” men nog så gott.
IMG_5803

Absint;ger 1 drink
4 cl gin
2 cl färskpressad citronjuice
1 cl sockerlag
för servering:
cocktailglas
Pernod för att skölja glaset
1. Skölj insidan av glaset med Pernod.
2.Skaka ingredienserna i en isfylld shaker.
3. Sila ner i glaset.

Det här smakar alldeles utmärkt. En behagligt fräsch cocktail som inte blir för blaskig eller för söt, eller för mycket. Lagom innan maten med ett par nötter.

71 down,65 to go

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s