Floral notes…

-Läste ni Loving Cups inlägg om Hemingway-drinkar? Den där grejen med saffrans-tonic? Drinken verkar fin men för avancerad för mig men SAFFRANS-TONIC! Det är FUCKING BRILJANT! Så lätt att göra, så gott att dricka. Saffran är en av mina favoriter och detta trick funkar i sodavatten också. Det kan vara en idé att sila din tonic när du häller ner den i glaset. Det är ingen vits att hålla på med fin-tonic(bl.a. för att den saknar skruvkork) utan Schweppes duger fint. Den behöver inte mer än 30 minuter infusions-tid. Jag kommer dricka gin&saffranstonic från och med nu, och jag kommer mycket troligt dricka dem med viss regelbundenhet. Det finns vissa meningskiljaktigheter i fråga om en sådan drink behöver en skvätt sött men det är upp till var och en. Man kan hålla sig till enkel syrup eller föra in ytterligare en dimension.
IMG_5825*

-Jag gillar att göra shrubs med en kombination av bär och blommor. Det enklaste sättet,enligt mig, att få till blom-inslaget är att använda en blomvinäger. De är dessutom underbara att ha i köket i allmänt.

Lavendel-vinäger funkar till björnbär och svarta vinbär(och bra till rött kött och fågel). Enklast är att göra själv genom att stoppa ner ett par kvistar obesprutad lavendel i vitvinsvinäger och låta dra ett par veckor. Man får smaka av för att kontrollera smakstyrka. Man kan också använda torkad lavendel i lösvikt.

Rosen-vinäger funkar bra till hallon och/eller röda vinbär. Skulle tro att granatäpple skulle funka bra. Matmässigt så funkar det väldigt bra till fågel eller i libanesisk mat. Att använda rosenvinäger i en dressing till en sallad med granatäpple,rotsaker,mynta och stekt halloumi är ingen dålig idé. Samma process här; lägg obesprutade rosenblad i vitvinsvinäger och låt dra 2-3 veckor. Om det blir för stark kan man alltid späda med vitvinsvinäger.

Fläder-vinäger är det för sent att göra men (inte att använda). Om man passade på att stoppa en fläderkvist i vitvinsäger och låta det dra så kan man göra (eller har gjort) trevliga shrubs med jorgubbar eller blåbär. Kulinariskt så är det underbart med fisk och skaldjur.

Jag har insett att den mest populära sortens shrub är den enklaste. Det har nyligen kommit en bok i ämnet vilket är trevligt men jag kommer inte köpa den.

-Suss
*Ja; jag har lärt mig sätta etiketter på mina experiment. Nej; min handstil har inte förbättrats.

Annonser

2 reaktioner på ”Floral notes…

 1. Saffran har en enorm potential, som verkligen inte kommer till sin rätta om man bara gör lussebullar en gång om året. Grattis till saffrans-tonicen, det lär bli jättebra, och den glada färgen är ett bonus!

  Sen har jag, för först gången på två veckor, haft energi till nåt mer än att dra mig ur sängen till datorn och spela WoW, så jag testade att laga din svart vinbärs/lavender-shrub-bas. God och mycket versitile! Verkar funka att blanda med precis vad som helst, sånt gillar jag 🙂

  1. Saffran är en av mina favoritkryddor så jag är glad att jag hittat ytterligare ett användningsområde. Saffrans-soda kommer användas i många drinkar.

   Kul med shrub! Trevligt att höra att det blev bra. Jag har sparat lite nyponsyrup och fläderbärs&rödvins-cordial åt dig som jag tänkte du kunde få när vi träffad; så får vi se vad du tycker om dem.

   (Grattis till att du är av med förkylningen förresten)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s