Julegrisen är en gottegris?

IMG_6373
-Ur den fantastiska serien ”Get Fuzzy”

Jag är med hunden Satchel när det gäller det här:”I’ll be the spirit of Christmas-overeating”. Alltså föreslår jag ”en skål” med cocktail-inspirerade chokladgodisar.

Att kalla dem ”tryfflar” är lite att ta i. De är inte så fancy men goda och lätta göra. För att konsumera själv eller ge bort i present.

Cocktail-godisar; ger ca 50 st

1 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
1 tsk Laphroaig eller annan rökig whiskey
0,5 gr saffran
skalet av en citron,finrivet
200 gr mörk choklad av god kvalité,70%
50 gr rumstempererat smör

material:
knäckformar
spritspåse
durkslag
kastrull och lock
bunke

för ev. garnering:
20 gr vit choklad

1. Värm grädde,mjölk,saffran,whiskey och citronskal i en kastrull. När du ser första bubblan så tar du den av värmen och låter det stå med lock i 10 minuter.

2. Under tiden finhackar du den mörka chockladen. Lägg i en bunke.

3. Värm vätskan igen och sila den sedan över chokladen i bunken. Rör till du fått en slät kräm. Tillsätt smöret och fortsätt röra.

4. Låt krämen svalna något, i typ en kvart, för att göra den mer hanterlig.

5. Spritsa ner i knäckformarna och låt stelna i frysen i typ en timme.

6. När chokladen stelnat kan man om man vill smälta den vita chokladen i vattenbad och sedan ringla den över godiset med en pinne för att göra dem lite snyggare. Om så låter man dem sedan stelna igen.

Det färdiga godiset bör förvaras i en burk med lock i kylen.

Jag gjorde andra tryfflar också men de här blev bäst enligt mig. Men nätet är fullt med godisrecept och butikshyllorna fulla med färdigt så ingen gottegris lär stå utan.

Enjoy!

Det verkar inte bli någon julklappsguide i år(jag har inte riktigt tid) men mycket av det som rekommenderats tidigare år är fortfarande bra tips.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s