Drinks in review: Paris-part 1

Lång historia kort, bloggerska tog paus från verkligheten och åkte till Paris på jakt efter lite mental hygien. Som lök på laxen blev det cocktails också.

1. Candelaria:

En av de barer i Paris som fått mest uppmärksamhet i cocktailsammanhang,utom möjligen den väldigt klassisk Bar Hemingway på Ritz, är Candelaria. Entren går via ett matställe i storlek small, i princip ett hål i väggen, med fantastisk mexikansk mat. Faktum är att vi inte kom längre än dit, och det var inte synd om oss alls.
SDC14172

Vi åt utmärkt guacamole,refried beans,nachos och ett par små och smakrika tacos. Jag gillar plockmat så jag var glad som en lärka. Sen blev det frozen margaritas till det: comfort foods through and through. Vad som pågick på huvudbaren satte jag mig inte in i men juryn verkar enig: bra,ypperligt och trés bien.

Adress:52 rue de Saintonge,3:e, nära T-banestation ”Filles de Calvaire”.

2. Le Mary Celeste:

Ett stenkast ifrån Candelaria så ligger ett annat hajpat ställe, som drivs av samma gäng: Mary Celeste. Mer fokus på mat men med utmärkta drinkar. Jag drack en ”Vesterbro” som bl.a. innehöll sockerlag med senapsfrö. Det gav ett rejält bett vill jag lova fast gott var det.
SDC14165

Ett ställe som på alla vis är sympatiskt och ligger bra till gör det också. Lite ljusare,luftigare och laidback.

Adress: 1 Rue Commines,3:e,Nära T-banestation ”Filles de Calvaire”

3. Glass

Även Glass, uppe i Pigalle, drivs av samma gäng. Kort sagt så är det en hyllning till ”dive-bars” eller syltor. Fast på ett lite hipster-ironiskt vis. Mörka väggar,discokula,retro-soundtrack med betoning på brittiskt och amerikanskt och en maskin med frusen drink(margarita-ish? gott!). Vad jag gillade bäst med det här stället var den väldigt väl genomförda drinklistan.
IMG_6406

Är det inte lättöverskådligt så säg? Menyn var charmig och drinkarna var ypperliga. Det var väldigt lugnt när vi var där men jag kan tänka mig ös på helgen. Supertrevliga bartenders, kul att en av drinkarna fanns på kran rent bokstavligt talat.

Adress: 7 Rue Frochot,9:e, nära T-banestation Pigalle.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s