Everybody loves Raymond; Cary Cary

Jag har tagit mig friheter med drinken ”Cary”. Anisette har bytts ut mot Pernod p.g.a. praktiska omständigheter. Det vita vinet byttes ut mot bubblig prosecco p.g.a. praktiska omständigheter. Klosterlikör blev Chartreuse p.g.a. praktiska omständigheter. Same same but different.

Ja, och sen var det där med proportionerna: här var det min personliga smak som blev ledstjärnan. Alltså är resultaten en sorts Champagnecocktail. För att den skulle bli åt det sötare hållet,som orginalet, så tillsatte jag ett cocktailbär. För att ge lite fräschör åt härligheten så blev det även ett apelsinzest.

IMG_7025

Cary Cary; ger 1 drink

2 cl gul Chartreuse
12 cl Prosecco

för servering;
glas
Pernod eller annan liknade alkohol
cocktailbär
Apelsinzest

1. Skölj insidan av glaset med Pernod.
2. Häll Chartreuse i glaset. Häll på prosecco. Rör om lätt.
3. Tillsätt cocktailbäret. Zesta och låt sedan skalet bli en del av drinken.

Den här drinken är att återuppfinna hjulet, den bör figurera under andra namn eftersom det är en sån uppenbar kombination av smaker. Orginalet innehåller en tredjedel av varje men jag kan säga, vis av erfarenhet, att alla drinkar som innehåller en tredjedel anisette/Pernod/Pastis bara smakar just det.

Den här uppdaterade varianten smakar alldeles utmärkt.

92 down,44 to go

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s