Projekt Raymond

Nytillkomna läsare kanske märker rubriken ”Everybody loves Raymond” relativt ofta, det finns en anledning till det.

I början av 2014 bestämde jag mig för att blanda mig igenom en cocktailbok jag en gång köpt och dessutom hittat många fler gånger. Då skrev jag så här

”Att läsa Raymond Lindgrens ”Cocktails och andra drinkar” är lite som att ramla ner i kaninhålet. Allt verkar som vanligt på ytan men ju mer man är där desto underligare blir det. Det är en helt annan sorts logik som tillämpas.

Jag har femte upplagan. Denna bok är alltså tämligen väl spridd i landet. Hur ocoolt det än är så är detta en del av svensk cocktailhistoria. Jag köpte ett exemplar på loppis i somras och försäljare skrockade ”ja,den där har vi minsann använt” lite förtjust. Really?

Jag kommer alltså tjänstgöra som eran egen Alice och försöka mig på en del av recepten i boken. Detta kommer inte bli lika glamoröst eller genomgående som Savoy Stomp men kanske kan någon lite guldklimp vaskas fram bland all ouzo och muskotnöt. Eftersom detta verkar vara huvudingredienser så kommer det ta ett tag och jag kommer inte ens försöka mig på alla recept. Vissa eftersom de är klassiker som jag gjort förr och andra för att de är för galna. Inte kommer jag göra det i alfabetsordning heller. Let’s do this!”

Jag brukar alltid förklara en del av mitt cocktailintresse med orden ”att de är barn av sin tid” och således kan ses som markörer eller lackmuspapper för sin era. Det låter högtravande och allvarligt men det behöver det inte vara.

En sak som jag älskar med den här boken är att det finns massor av drinkar med saker som punsch och Lakka(hjortonlikör). Den är helt klart gjord av en svensk och anpassad för Systembolagets sortiment. Ett på alla sätt och vis sympatiskt förhållningsätt.

-Suss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s